Jedlá z obilnín a strukovín
Autor: Ing. Andrej Hurňák
Obsah:
Predhovor - 5
Obsahové látky v obilninách a strukovinách - 9
Bielkoviny - 9
Tuky - 10
Cukry (sacharidy) - 11
Vláknina - 12
Minerálne látky - 13
Vitamíny - 14
Enzýmy - 15
Kyselinotvornosť a zásadotvornosť potravín - 15
Obilniny vo výžive - 18
Obilné zrno - 18
Pšenica - 21
Raž - 22
Jačmeň - 24
Ovos - 25
Kukurica - 26
Proso - 26
Pohánka - 27
Ryža - 28
Strukoviny - 30
Hrach - 31
Fazuľa - 31
Šošovica - 34
Sója - 35
Bôb - 37
Hrachor - 38
Cícer - 39
Úprava základných surovín pred prípravou jedál - 40
Obilniny - 40
Strukoviny - 42
Sójové závarky a vložky do polievky - 42
Sójové zápražky a zátrepky - 43
Nakličovanie semien pšenice, šošovice, hrášku, jačmeňa - 44
Návody na prípravu jedál - 46
Polievky z obilnín - 46
Polievky zo strukovín - 52
Jedlá z obilnín - 63
Jedlá zo strukovín - 91
Použitá literatúra - 119
Zoznam receptov